ANKARA / ÇANKAYA - Seyranbağları İlkokulu

DÜNYA BİZİM DEĞİLDİR, GELECEĞİNDİR

DÜNYA BİZİM DEĞİL, GELECEĞİN E-TWINNING PROJESİ

Günümüzün en önemli sorunları; iklim değişikliği, kuraklık, hava kirliliği, su kirliliği, toprak kirliliği, biyolojik çeşitliliğin kaybı, orman yangınları, asit yağmurları, atıklar, kaynakların tükenmesi. Bu sorunları ele aldığımız projemizde anaokulu ve ilkokul öğrencilerine çevre koruma konusunda farkındalık kazandırmayı ve onları ekolojik ayak izi kavramıyla tanıştırmayı hedefliyoruz. Bugün okulun hedefleri arasın da , BM üyesi 193 ülkenin Gündem de imzaladığı taahütler doğrultusunda, küçükler arasında çevre bilincinin ortaya çıkmasını ve gelişmesini teşvik eden bir değişim motoru olmak yer alıyor. MİUR'un Sürdürülebilir Eğitim Plan'ın da uyguladığı sürdürülebilir kalkınma 2030 hedefleri doğrultusunda şekillenecek projemiz de çocuklar, hepimizin eylemlerinin Dünya sağlığına yansımaları olduğunu keşfedecekler.

Yayın: 10.01.2024 - Güncelleme: 10.01.2024 11:03 - Görüntülenme: 51